Her kan du få svar på våre mest stilte spørsmål

Hva er trafikalt grunnkurs?
Trafikalt grunnkurs er et obligatorisk kurs for alle som ønsker å øvelseskjøre i bil, enten om det er privat eller hos oss. Kurset skal gi deg trygghet og grunnlag før du begynner å øvelseskjøre i trafikken.

Trenger jeg trafikalt grunnkurs?
Før du kan begynne å øvelseskjøre hos oss eller privat, må du ha gjennomført trafikalt grunnkurs. Dette kurset kan du ta når du har fylt 15 år. Er du over 25 år trenger du bare deler av kurset, som betyrmørkekjøring og førstehjelp.

Hva er innholdet på trafikalt grunnkurs?

  • Trafikkopplæring
  • Trafikk og førerrollen
  • Mennesket i trafikken og samhandling
  • Trafikkopplæring, øvelses kjøring og kjøreerfaring
  • Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp
  • Tiltak ved trafikkulykke
  • Trafikant i mørket (mørkekjøring)

Hvor mange timer er trafikalt grunnkurs?
Trafikalt grunnkurs består av 17 timer. For å få godkjent må du ha 100% oppmøte

Når er mitt bevis gyldig? Hvor finner jeg beviset?
Dette er gyldig når du har fullført trafikalt grunnkurs. Det er viktig at du har gjennomfør mørkekjøring for å få gyldig bevis. Selve beviset finner du på «Din Side» hos Statens Vegvesen.

Når bør man begynne med kjøretimer?
Det er ingen hemmelighet at man blir god på å kjøre bil med mengdetrening. Vi anbefaler deg å starte med å øvelseskjøre så snart man har anledning. Du må være fylt 16 år og ha godkjent bevis på bestått trafikalt grunnkurs. Ønsker du veiledning fra oss tidlig kan vi anbefale kjøretime hos oss for å kartlegge utgangspunktet ditt. Om du har anledning til å øvelseskjøre privat hjemme, må du gjerne ha med ledsager på den første kjøretimen. Da får både du som elev og ledsager konkrete tilbakemeldinger som kan jobbes med fra start.

Hvor mange kjøretimer må man ha for å få lappen?
Her finnes det dessverre ingen fasitsvar. Vi har alle ulike behov og forskjellig utgangspunkt. Noen lærer raskt, både praktisk og teoretisk. Vi ønsker å følge opp alle individuelt og vil komme med tilbakemeldinger underveis. Har du anledning til å øvelseskjøre mye privat vil vi alltid anbefale dette, da blir du bedre og trenger gjerne færre kjøretimer hos oss.

Hvor mye koster det å ta lappen?
Dette er et spørsmål mange stiller, men som ikke alltid er like enkelt å svare på. Undervisningen er tilpasset hver enkelt elev. Prisen på førerkort vil variere etter utgangspunkt og behov underveis i opplæringen. Vi har en obligatorisk læreplan og kjøretimer som må gjennomføres, men mange trenger flere kjøretimer enn dette. Vi vil alltid anbefale å øvelseskjøre privat om du har anledning til det.