Klasse B - Personbil

Det er viktig at du har gjennomført trafikalt grunnkurs før du starter å øvelseskjøre med oss eller privat. Du må ha fylt 16 år for å starte. Dersom du er over 25 år må du ta deler av det trafikale grunnkurset før du øvelseskjører og starter på lappen. Alle har ulikt grunnlag når de starter, og vi tilpasser opplæringen individuelt. Det er også mål og emner i opplæringen som er obligatorisk, det vil si likt for alle. Det er ulikt behov for hvorvidt man trenger ekstra timer med kjøring utover det obligatoriske for å nå læringsmålene.

Tar du lappen hos oss på Halaas Trafikkskole skal vi gjøre vår ytterste for at du skal få en god opplæring. Alle har ulike behov, og vi ønsker dermed å tilpasse oss hver enkelt elev. De aller fleste ønsker å få lappen så snart som mulig, og da skal vi gjøre det mest mulig effektivt. Vi møter også deg som ønsker å ta førerkortet over en lenger periode.

Trafikklærerne våre skal være din rådgiver under opplæringen. Det er vårt ansvar at du får ærlige og konkrete tilbakemeldinger, og at du får mest mulig ut av kjøretimen. Det er viktig å legge til at vi anbefaler deg å jobbe med tilbakemeldingene du får, gjerne ved å praktisere kjøringen. Dette kan du gjøre ved å ta kjøretimer hos oss, eller øvelseskjøre privat. Har du anledning til å øvelseskjøre en del privat er dette anbefalt, og dermed har du mulighet til å ta førerkortet mest mulig kostnadseffektivt.

  • Førerkort klasse B gjelder for motorvogn med tillatt totalvekt til og med 3500 kg. 
  • Med klasse B kan du også trekke tilhenger så lenge tillatt totalvekt på bilen pluss tillatt totalvekt på tilhengeren ikke overstiger 3500 kg. Forutsatt at bilens vognkort tillater det.
  • Hvis bilen veier 3500 kg, så kan du i tillegg trekke en tilhenger på tillatt totalvekt 750 kg.
  • Er du usikker på om du kan trekke en bestemt tilhenger med ditt førerkort, så kan du sjekke statens vegvesen sin tilhengerkalkulator.

Avbestilling: Avbestilling må skje senest 5 virkedager før kursets oppstart.

Kommende kurs

Vis alle

Ingen kommende kurs for øyeblikket.

Våre lærere på personbil