Klasse BAut - Personbil med automatgir

Klasse BAut – Personbil med automatgir

Hos Halaas Trafikkskole kan du ta klasse B med automatgir. Automatgir har blitt mer vanlig med årene, og flere synes dette er tilstrekkelig for sitt behov. Det er likevel viktig for oss å presisere at du har flere muligheter med manuell gir, og at automatgir gir deg en begrensning. Du kan nemlig ikke kjøre bil med manuell gir dersom du velger automatgir. Skulle du angre på beslutningen din må du ta ny praktisk prøve for å kunne få lappen med manuell gir. Er du usikker på hva du skal velge må du gjerne kontakte oss for en prat og god veiledning.

Det er viktig at du har gjennomført trafikalt grunnkurs før du starter å øvelseskjøre med oss eller privat. Du må ha fylt 16 år for å starte. Dersom du er over 25 år må du ta deler av det trafikale grunnkurset før du øvelseskjører og starter på lappen. Alle har ulikt grunnlag når de starter, og vi tilpasser opplæringen individuelt. Det er også mål og emner i opplæringen som er obligatorisk, det vil si likt for alle. Det er ulikt behov for hvorvidt man trenger ekstra timer med kjøring utover det obligatoriske for å nå læringsmålene.

  • Førerkort klasse B gjelder for motorvogn med tillatt totalvekt til og med 3500 kg. 
  • Med klasse B kan du også trekke tilhenger så lenge tillatt totalvekt på bilen pluss tillatt totalvekt på tilhengeren ikke overstiger 3500 kg. Forutsatt at bilens vognkort tillater det.
  • Hvis bilen veier 3500 kg, så kan du i tillegg trekke en tilhenger på tillatt totalvekt 750 kg.
  • Er du usikker på om du kan trekke en bestemt tilhenger med ditt førerkort, så kan du sjekke statens vegvesen sin tilhengerkalkulator.

Avbestilling: Avbestilling må skje innen kl. 12.00 siste virkedag.

Kommende kurs

Vis alle

Ingen kommende kurs for øyeblikket.

Våre lærere på personbil med automatgir